Zăpada îmbrăţişează România: bucurii albe pentru toţi

Primele luni ale anului vin cu zăpadă şi peisaje incredibile la munte

Photo credit: Mihaela Tanase

Pentru mii de romani, sezonul de iarnă reprezintă o bucurie aparte. Ei se pot duce la munte, unde practică cu dibăcie şi plăcere diverse sporturi. Chemarea muntelui are ecou la cei mici şi cei mari. Toţi vor să se bucure de acel sentiment plăcut de „cucerire” a pârtiei, indiferent de metoda folosită. Unii ştiu să schieze şi încearcă să-şi îmbunătăţească aptitudinile. Alţii iubesc snowboarding şi abia aşteaptă să „fugă” cu placa la vale. Sania nu reprezintă un taboo, din contră. Cei mici abia aşteaptă să înveţe tainele muntelui. În acest sens mulţi părinţi îşi duc copilaşii la instructori de schi, care-i învaţă acest sport.

Iarna a fost darnică cu cei care iubesc zăpadă şi distracţia la munte. Temperaturile scăzute şi fulgii de nea au reuşit să transforme România într-un paradis alb. Totuşi, dacă avem puţin timp liber atunci cu siguranţă vom aprecia şi posibilităţile turistice ale perioadei. De ce să ne prada instinctului de a sta la căldură, izolaţi în casă, când putem descoperi bucuria muntelui? Astăzi mai mult ca oricând ne putem simţi bine în una din staţiunile montane româneşti.

De altfel, ar fi păcat să nu ne bucurăm de experienţe turistice de sezon. Din când în când trebuie să investim şi în noi, motiv pentru care nu strică să descoperim câteva din locurile care ne pot bucura spiritul şi trupul în această iarnă. Aşadar, pentru a ajuta românii care vor să se bucure de un concediu de iarnă plăcut, ne-am gândit să scriem acest articol.

Iarna a venit cu oportunităţi turistice minunate pentru toată lumea

Capriciile vremii se văd din ce în ce mai mult şi parcă simţim cum descoperim pasiunea pentru fotografiat. Fulgii de nea reuşesc să stârnească latura artistică din noi să iasă la suprafaţă. Câteodată dorim să surprindem frumuseţea naturii cât de bine putem. Fiecare poză pe care o facem are potenţialul de a deveni o sursă de bucurie pentru prieteni şi familie. Dacă reuşim să surprindem frumuseţea iernii, atunci sigur merită să împărtăşim cu cei dragi. Instagram, Facebook, Twitter şi YouTube au devenit pentru mulţi romani platforme de creativitate artistică, deoarece toată lumea încearcă atragă atenţia prin creaţiile lor! Sunteţi surprinşi? Cu certitudine răspunsul este nu. Dacă aveţi şi voi pasiunea pentru fotografiat, atunci sigur iarna prezintă un interes aparte.

În această perioadă aparte a anului, credem că este important să descoperim bucuria zăpezii. Entuziasmul fulgilor de nea se transformă rapid într-o realitate albă cu adevărat minunată. Ştim că mulţi şoferi nu iubesc când ninge, deoarece sunt nevoiţi să cureţe maşină înainte de drum. Procesul de deszăpezire nu este plăcut şi uneori este acompaniat de frustrări şi stres.

De exemplu: dacă trebuie să ne trezim dimineaţa şi să pornim la drum rapid spre locul de muncă, ultimul lucru pe care-l mai dorim este să dăm jos zăpadă de pe maşină. Nu este o activitate plăcută şi una care durează 10 – 20 de minute, în funcţie de cât de repede ne mişcăm şi ce răbdare avem cu fiecare acţiune. Totuşi, trebuie să facem acest lucru şi să ne ducem la lucru.

Trebuie să menţionăm că vremea din această perioadă (9 – 11 ianuarie) este mai mult decât capricioasă. Poate aţi văzut cum zăpada a „paralizat” o mare parte din continentul european, dar şi Grecia continentală şi insulara. Au fost temperaturi scăzute incredibile, mai ales în Grecia (cele mai mici din ultimul deceniu -23 de grade Celsius). De asemenea, în Austria şi Germania zăpadă a influenţat considerabil traiul oamenilor: drumuri, şcoli, instituţii închise. Mulţi turişti au rămas înzăpeziţi în diverse cabane, locuri unde zăpadă a atins şi înălţimea de 7 metri. Incredibil, nu-i aşa? Oare ce spun scepticii cu privire la efectele încălzirii globale asupra climei mondiale? Efectele negative sunt incontestabile şi sunt din ce în ce mai prezente în viaţa noastră.

Photo credit: Mihaela Tanase

Pe măsură ce vremea ne afectează mai mult viaţa, cu atât conştientizam mai bine parametrii încălzirii globale. Este destul de dificil să rămâi ancorat în limitările scepticismului atunci când clima este atât de violenţă. Totuşi, credem că a venit timpul să bucurăm de darurile climei româneşti, care este mai blândă decât cea europeană. Din acest punct de vedere suntem mai norocoşi decât ceilalţi cetăţeni ai Uniunii Europene.

În primele luni ale anului 2019 vrem să descoperim darurile turistice ale României albe, mai ales în jurul munţilor Carpaţi. Foarte mulţi oameni aleg să-şi petreacă vacanţele de iarnă în staţiunile montane româneşti. Pe lângă Sinaia, Predeal, Azuga, Poiana Braşov sunt şi alte staţiuni, mai ales în Moldova, care reuşesc să atragă atenţia vizitatorilor romani şi străini. Astăzi mulţi romani se gândesc cu deosebită plăcere la posibilităţile turistice existente, cu accent pe darurile munţilor Carpaţi.

Totuşi, până să ajungeţi la destinaţie, credem că este important să aveţi la dispoziţie autoturisme bune. Acestea merită să fie alese cu atenţie de cei care urmează să călătorească prin ţară. Ştim că este important ca autoturismul închiriat să facă faţă particularităţilor speciale ale vremii. În acest sens, noi le oferim clienţilor şansă de a închiria maşini de bună calitate.

Photo credit: Bogdan Tofan

Care sunt modelele potrivite pentru drumuri iarna prin ţară? Sunt foarte multe variante de avut în vedere, mai ales când începeţi să analizaţi oferta unei firme de închirieri. În flota AutoBoca o să găsiţi numeroase modele, ce pot fi utilizate cu încredere pe drumurile României. Totuşi, credem că este important să conducem cu grijă şi atenţie, mai ales dacă şoseaua este acoperită cu zăpadă şi gheaţă. Nu putem să ne grăbim dacă drumul nu se prezintă în condiţii optime. Trebuie să conducem precaut şi fără să ne asumăm riscuri.

În flota AutoBoca o să găsiţi o gamă variată de autoturisme, toate alese cu atenţie de specialiştii noştri pentru a servi intereselor clienţilor. Până la urmă, ei trebuie să se bucure de experienţe auto lipsite de probleme. Aşa cum speram că o să observaţi, agenţii AutoBoca sunt în fiecare zi de lucru dornici să ajute clienţii să se bucure de cea mai bună experienta posibilă. Vă invităm să citiţi şi testimonialele lăsate de clienţi care au apelat în trecut la serviciile noastre. În acest sens, o să descoperiţi şi câteva din caracteristicile maşinilor închiriate.

rent a car oras