Zile bucureștene, cu iz european și toamna timpurie

Pregătiri de drum prin capitala României

În ultimii ani, am tot auzit povești despre efervescență culturală și socială a orașului București. Capitala țării reușește an de an să atragă vizitori din toată Europa și nu numai. Cei care vin în acest oraș se așteaptă la experiențe speciale, care să devină amintiri minunate. De fiecare dată când aceștia vizitează Bucureștiul, orașul se bucură de promovări turistice gratuite și sincere. Trendul promovării turistice este axat pe recenzii, video, scrise și fotografice. Majoritatea orașelor și businessurilor românești au parte de o expunere la potențiali clienți. Turiștii care înregistrează aventurile lor prin diverse regiuni românești, contribuie la dezvoltarea turistică a țării noastre.

De altfel, așa cum poate ați văzut deja, promovările turistice prin intermediul clipurilor video reușesc să aibă un impact pozitiv în comunitățile turistice. Oamenii vor să descopere într-un mod real și nu artificial orașele, satele și zonele naturale pe care doresc să le viziteze. Clipurile tradiționale de marketing turistic nu mai reușesc să atragă populația tânără care o altă viziune asupra percepției unei posibile experiențe turistice. Aceștia din urmă pun accent pe transparență, umor și originalitate. Oamenii care investesc din timpul lor pentru a înregistra clipuri video originale, au o sumedenie de urmăritori. Ei abia așteaptă să le calce pe urmele celor pe care-i urmăresc. Experiențele sunt diverse și mereu atinse de o notă subiectivă aparte.

Photo credit: Dusmanu Adina

Zile minunate în București: călătorii europene greu de uitat

Atunci când timpul liber ne surâde și suntem mânați de impulsul de a călători, reușim să găsim locuri românești cu adevărat minunate. Acestea devin destinații pe care nu trebuie să le ratăm. Din fericire, dacă investim puțîn timp într-o documentare atentă reușim să găsim locuri faine, care ne pot impresiona. Bucureștiul este un oraș dinamic și primitor cu turiștii. Totuși, aveți de înfruntat un trafic extrem de provocator, pe care cu greu îl putem ignoră. Știm că sunt câteva ore infernale în traficul bucureștean și să nu uităm de lipsa locurilor de parcare. Este destul de dificil să găsești un loc de parcare în cel mai mare oraș din România. Dacă mergem la mall, atunci profităm de locurile de parcare de acolo dar în restul Bucureștiului, situația este puțîn mai complicată.

Photo credit: Dusmanu Ionut

Majoritatea celor care urmează să viziteze capitala, știu că pot descoperi o gama variată de obiective turistice. Orașul este o bucurie pentru turiști. Ei pot descoperi un loc cu parcuri superbe, muzee interesante, clădiri istorice cu povești fascinante, malluri pline de magazine moderne, restaurante bune și cafenele faine. Aveți de gând să vizitați orașul București? Noi am avut această oportunitate recent și am profitat din plin de ea. Am fost plăcut surprinși de darurile orașului. Totuși, experiență nu a fost lipsită de provocări. A fost destul de dificil să găsim hotelul, chiar și cu Google Maps în buzunar. Piață Unirii ne-a surprins cu dinamică socială, unde localnicii și turiștii se adună. Am observat cum oamenii se strâng pentru a socializa și pentru porni în aventuri urbane.

Piață Unirii este cu siguranță un loc pe care merită să-l vizități. Aici o să gășiți un mall cu multe magazine interesante dar și un drum care duce direct la Palatul Parlamentului. Ar fi chiar păcat să ajungeți în această zona și să nu treceți pe la Palat. O să gășiți o clădire impunătoare, cu o poveste tristă, complexă și înduioșătoare. În timpul regimului comunist, Nicolae Ceaușescu a decis ridicarea unei clădiri care să rivalizeze cu tot ceea ce se construise în Europa până atunci.

Photo credit: Dusmanu Adina Alexandra

Visul sau a fost realizat, însă cu multe sacrificii, oameni pierduți în negura timpului, clădiri istorice distruse pentru a face loc Palatului și vieți omenești adormite pentru totdeauana. Chiar dacă astăzi mulți români se mândresc cu Palatul Parlamentului, acesta are o poveste teribil de apăsătoare. În imediată apropiere a Palatului o să gășiți și nouă catedrala a neamului, construită cu mare fast de Biserica Ortodoxă Română. Dacă doriți să vedeți o clădire interesantă, atunci puteți trece și pe la catedrala.

În ceea ce privește spiritualitatea bucureșteană, o să gășiți în oraș multe biserici vechi și noi, absolut minunate. Printre acestea se numără: biserica Sfântul Antonie Curtea Veche, Biserica Mănăstirii Stavropoleos, Biserica sfinții Apostoli Petru și Pavel, Biserica Domniță Bălașa, Biserica Kretzulescu, Mănăstirea Cașîn sau Biserica Teiul Doamnei Ghika. Acestea sunt doar câteva din locurile spirituale ale orașului. Noi am avut și plăcerea de a vizită Muzeul Național de Istorie a României. Aici am avut deosebită onoare de a explora diverse perioade ale istoriei României. Am fost întâmpinați de multe povești interesante, care ne-au determinat să apreciem și mai mult țară în care trăim. Ne-ar fi plăcut să avem mai multe camere de vizitat și implicit exponate de admirat, însă turul a fost relativ scurt. Acesta a fost singurul regret.

inchiriere opel astra automat drumuri romania

Ați explorat Bucureștiul cu o mașină de bun venit?

Dacă vreți să vă mișcați în voie prin București, fără să apelați la mijloacele publice de transport în comun, puteți oricând închiria o mașină de la AutoBoca. Noi am dezvoltat un serviciu care este destinat persoanelor cu nevoi de transport. Avem multe modele în flota, care pot fi utilizare cu încredere pe străzile din capitală. Am vrut să ne întâmpinăm clienții cu servicii de bună calitate. În acest sens, muncim zi de zi cu determinare și pasiune pentru a ajută clienții să închirieze relativ ușor mașinile dorite.

O să găsiți la noi Dacia Logan, Renault Clio, Renault Trafic, Mercedes Benz Vito Tourer, VW Polo, VW Jetta, Skoda Fabia, Opel Astra și altele. Clienții pot aruncă o privire și peste ofertele lunare! Acestea va pot surprinde plăcut și ar fi păcat să nu profitați de ele. Puteți economisi niște bănuți și în același timp aveți acces la mașini bune! 

Inchirieri auto oras