Condiții de preluare/predare

Preluarea maşinii închiriate de la Autoboca

Ai posibilitatea de a prelua maşina închiriată de la una dintre cele 20 de locaţii Autoboca din România. Fiecare locaţie are parcul auto propriu, de aceea e important să selectezi locul de unde preiei maşina, în procesul de închiriere online.

De asemenea, în cazul în care vrei să preiei sau să predai maşina în aeroport, va trebui să acoperi şi taxa de transfer în valoare de 20 de euro.


Suntem disponibili pentru preluare sau predare şi în afara programului de lucru (în intervalul 18:00 - 22:00 si 07:00 - 09:00), dar pentru acest serviciu trebuie să plăteşti o taxă de livrare care va fi echivalent cu 20 euro pentru predarea masinii si 20 euro pentru preluarea masinii. De asemenea pentru predarea/preluarea maşinii în intervalul 22:00 – 07:00 va fi percepută o taxă de 20 euro.

Documente necesare la preluarea maşinii:

  • act de identitate sau paşaport valid;
  • permis de conducere valid.

Combustibilul maşinii la preluare

Atunci când preiei maşina de la Autoboca, noi îi facem plinul. Aşa că atunci când o predai, rezervorul trebuie să fie tot plin.

Conditii de preluare autoturism de la autoboca
Conditii de preluare img2

Predarea maşinii închiriate de la Autoboca

Predarea se face în locul, la data şi ora stabilite împreună cu agentul Autoboca şi menţionate în contractul de închiriere.


Serviciul de livrare şi predare este disponibil la cerere şi depinde de disponibilitatea agentului. Solicitările de livrare şi predare trebuie trimise cu cel puţin 24 de ore în avans. Maşinile pot fi livrate gratuit în timpul orelor de program (luni – vineri, 09:00 – 18:00).


În caz că vrei să predai maşina în alt oraş decât cel de unde ai preluat-o, taxa de predare reprezintă contravaloarea sumei calculate automat/manual între numărul de kilometri dintre oraşele respective înmulţit cu 0.20 euro/km. Calculul este făcut pentru un consum mediu de 7.5 l/100 km şi 75 km/h.


În caz că vrei să predai maşina în cursul zilelor de sâmbătă si duminică, va trebui să plăteşti o taxă de weekend 20 euro.


Pentru diferenţa de ore între preluare şi predare care ajunge până la maxim 2 ore, nu te vom taxa suplimentar. Dar, dacă diferenţa este de peste 2 ore, va trebui să plăteşti o taxă echivalentă cu 100% din valoarea închirierii pe zi.


În caz că faci plata online, sistemul calculează automat aceste diferenţe în funcţie de orele selectate (de exemplu: preluare la ora 8:00 şi predare la ora 10:30, presupune un cost de întârziere de 100% din valoarea închirierii pe zi).

Ce se întâmplă în caz de daună/accident?

Când produci o daună maşinii închiriate de la Autoboca, ai obligaţia de a anunţa imediat agentul şi de a raporta incidentul organelor de poliţie.

  • Dacă dauna/accidentul are autor necunoscut:

Tu ai obligaţia de a obţine, înainte de returnarea maşinii, Autorizaţia de Reparaţie de la Poliţie.

  • Dacă accidentul s-a produs din vina ta:

Tu ai obligaţia ca, pe lângă Autorizaţia de Reparaţie de la Poliţie, să aduci şi procesul verbal eliberat de Poliţie atunci când predai maşina. De asemenea, va trebui să completezi o declaraţie scrisă la sediul Autoboca, în momentul predării.

  • Dacă accidentul s-a produs din vina ta sau a altui participant la trafic:

Tu ai obligaţia de a completa constatarea amiabilă sau de a obţine Autorizaţia de Reparaţie de la Poliţie împreună cu procesul verbal constatator şi copia după asigurarea RCA a vinovatului, dacă acesta este de acord.
De asemenea, va trebui să completezi o declaraţie scrisă la sediul Autoboca, în momentul predării.

Conditii de preluare img3
Modalitati de plata

Bine de ştiut!

Oricine ar fi vinovat, e de datoria ta să verifici dacă au fost menţionate toate daunele constatate în Autorizaţia de Reparaţie emisă de Poliţie.

Acum pentru că ştii tot ce e de ştiut despre preluare şi predare, plecăm la drum?