10 de locuri de văzut în Moldova

Explorați Moldova cu plăcere în 2021: 10 de obiective turistice incredibile!

Mirajul călătoriei sublime apare la orizontul turistic al României. Da! Ați auzit bine. Românii cochetează cu idea de a călători prin țară în 2021. Ei încearcă să uite cât mai rapid de restrictivul an 2020 și să se aventureze în inima României. Oare o să reușească? Nu știm. Moldova este una din cele mai vizitate regiuni românești, motiv pentru care ne-am gândit să scriem un articol despre 10 de locuri de vizitat în 2021.

Atât de multe? În documentarea pentru acest articol, ne-am oprit doar la 10 de obiective turistice, dar au fost mai multe care meritau să fie în top. Au fost mai puțin norocoase. Totuși, credem că o să revenim cu articole despre locurile pe care nu o să le regăsiți în rândurile de mai jos. De ce? Moldova este una din cele mai frumoase regiuni din România, ce atrage sute de mii de vizitatori din toată Europa (înainte de pandemie). Sperăm ca la sfârșitul acestei perioade grele prin care trecem, să ne bucurăm de libertăți turistice depline.

10 de locuri de văzut în Moldova: pregătiți de aventură!

În această regiune a României o să fiți întâmpinați de oameni prietenoși și locuri minunate. Diversitatea obiectivelor turistice face că fiecare călătorie prin Moldova să fie încununată de succes și voie bună. Pe teritoriul răzestilor lui Ștefan cel Mare, o să găsiți castele, mănăstiri, palate, biserici și incredibile monumente ale naturii. Am observat că mulți turiști români și străini aleg să exploreze dealurile și munțîi Moldovei. Ei doresc să între în contact cu lumea moldovenească, unde mâncarea delicioasă și voia bună acompaniază fiecare pas.

Am făcut un top cu 10 de locuri de văzut în Moldova. Majoritatea le-am vizitat și noi alături de cei dragi. Altele au fost vizitate de prieteni și apropiați (îi credem pe cuvânt că unele locuri sunt speciale). Așadar, înhămați-vă cu răbdare și citiți cu încredere articolul. Chiar dacă este mai lung decât alte articole, merită să-l parcurgeți cu atenție. Așa o să strângeți informații despre locuri demne de vizitat alături de cei dragi! Să începem…

Photo credit: Dusmanu Ionut

Palatul Culturii din Iași

În cel mai mare oraș din Moldova, Iași, vă așteaptă Palatul Culturii, pe care nu trebuie să-l ignorați. Palatul este simbolul orașului și o să înțelegeți de ce, pe măsură ce-l explorați. Ce ar trebui să știți despre Palatul Culturii? Să începem cu originea sa. Acesta a fost construit între anii 1906 – 1925, în locul fostului palat domnesc. Noul palat trebuia să reflecte măreția națiunii române și putem spune că a reușit să facă acest lucru. În jurul Palatului Culturii o să găsiți un shopping center și loc de evenimente culturale și sociale intitulat Palas Mall. Acesta atrage ieșeni dar și oameni din celelalte județe. Ar fi păcat să nu vizitați interiorul palatului, care este extraordinar.

Printre cele mai vizitate încăperi din palat putem enumera: Sala Voievozilor, Sala Henri Coandă, Sala Gotică și altele. Vă recomandăm să le vizitați cu atenție și fără grabă!

Photo Credit: Dusmanu Ionut

Cetatea de Scaun a Sucevei

În nordul îndepărtat al României, o să dați peste multe monumente interesante, moștenire a unei istorii captivante. Cetatea de Scaun a Sucevei este simbolul județului și cel mai vizitat monument din această parte a țării. De ce aleg atât de mulți oameni să viziteze această cetate? În primul rând, cetatea este extraordinară! Din primul moment în care ochii o cuprind, simțiți că sunteți în fața unui loc cu totul special. Cetatea are două etape importante în evoluția sa:

  • 1 Construcția lui Pentru I Mușat
  • 2 Construcția lui Ștefan cel Mare

Turiștii pot admira astăzi moștenirea lui Ștefan cel Mare, care impresionează prin dimensiunile sale și măsurile incredibile de apărare. Zidurile exterioare și cele de incinta sunt impunătoare. Acestea atrag atenția cu ușurință. Știți ceva? Cetatea nu a fost niciodată cucerită deși la zidurile ei au bătut armatele otomane și poloneze. A rezistat.

Photo credit: Dusmanu Ionut

Cetatea Neamțului

Anul trecut, în ciuda pandemiei, am avut plăcerea de a vizita Cetatea Neamțului. A fost prima oară când ajungeam la cetatea medievală situată în apropierea orașului Târgu Neamț. Am fost uimiți de construcție și modul sau unic de integrare în Culmea Pleșului. Lăsați mașina în parcarea de la poalele dealului Cetății și porniți într-o drumeție până la construcție. Urcușul poate fi o provocare dar la final, sunteți binecuvântați de o priveliște unică, legendară. Chiar dacă o să simțiți impulsul de a scoate telefonul pentru a face poze, așteptați câteva minute. Admirați așa cum se cuvine cetatea și bucurați-vă de ceea ce vedeți.

După ce ați trecut de faza de uimire, intrați în cea de explorare. Așa o să descoperiți un loc aproape mistic. Cetatea a fost construită de către domnitorul Petru I, dar Ștefan cel Mare a fortificat-o în secolul al XV-lea. Celebrul domnitor al Moldovei, a decis să întărească cetatea, pentru a pregăti în eventualitatea unor atacuri din partea unor armate invădatoare. Podul de acces în cetate este impresionant dar și interiorul cetății ascunde câteva secrete interesante:

– Monetaria, Camera de provizii, temnița neagră, paraclisul „Sf Nicolae”, o camera de locuit, camera pârcălabului, camera domnitelor, sala armelor, sala de sfat, sala de judecată, iatac, camera de taină, lapidarium, terasă. Fain, nu-i așa?

manastire voronet 2019 vizita
Photo credit: Ionuț Dușmanu

Mănăstirea Voroneț

Credeați că nu o să includem în top 10, Capela Sixtină a Estului? Poate aveați o bănuială că o să scriem câteva rânduri despre mănăstirea Voroneț. Acest loc surprinde spiritul și în același timp încânta ochii într-un mod natural. Mănăstirea se află în satul Voroneț, care aparține de Gura Humorului. Așa cum probabil știți deja, mănăstirea Voroneț este ctitoria lui Ștefan cel Mare, poate cea mai importantă dintre toate creațiile sale spirituale. O chestie inedită este legată de construcția mănăstirii: ea a fost construită în anul 1488 în doar 3 luni și 3 săptămâni.

Biserica centrală a mănăstirii are hramul „Sf Gheorghe”. Mănăstirea Voroneț face parte din patrimoniul UNESCO. Vă recomandăm să acordați o atenție sporită picturilor interioare și exterioare. Să acordați o atenție deosebită frescei „Judecata de Apoi”.

Foto credit: Dusmanu Ionut

Mănăstirea Cetățuia din Iași

Una din cele frumoase mănăstiri din Moldova este Cetățuia, pe care o puteți regăsi în Iași. De fiecare dată când am avem puțin timp liber, trecem pe la mănăstirea Cetățuia. De ce? Aceasta se află pe un deal înalt din Iași, și de sus aveți parte de o priveliște frumoasă a orașului. De aici, aveți posibilitatea de a imortaliza în fotografii și clipuri video un loc cu totul special. Mănăstirea a fost ctitorită de către voievodul Gheorghe Ducă în secolul al XVII-lea. Ieșenii pot vedea Cetățuia din oraș. De ce este atât de importantă mănăstirea pentru turismul românesc?

Mănăstirea are în grijă biserica „Sf. Apostoli Petru și Pavel”, construită între anii 1669 – 1672. În acest complex, o să găsiți sala gotică, casa domnească, corpul de chilii, turnul clopotniță dar și zidul de incintă. Acestea pot fi vizitate cu deosebită plăcere. Grabă nu trebuie să vă acompanieze în timpul explorării. Fiți atenți la detalii și bucurați-vă de fiecare moment al experienței turistice.

muntii rarau weekend calatorii
Photo credit: Ionuț Dușmanu

Pietrele Doamnei din Munții Rarău

Natura este de cele mai multe ori surprinzător de frumoasă. Majoritatea persoanelor care iubesc natura, abia așteaptă să iasă din rutina orașului. Câteodată reușesc să facă acest lucru mai ușor decât credeți. Ei se urcă în mașini și pornesc la drum în tihna și cu entuziasmul în „buzunar”. Una din cele mai incitante locații turistice românești se află în inima munților Rarău.

Rezervația Pietrele Doamnei reprezintă un obiectiv turistic pe care nu trebuie să-l ratați. Pentru a ajunge la ele, o să parcurgeți unul din cele mai frumoase drumuri montane europene: TransRarau. Știți cât de frumos poate fi acesta? Absolut incredibil. Merită să-l parcurgeți cu entuziasm. O să descoperiți locuri dedicate fotografiei și admirației naturii. Folosiți-le cu încredere și descoperiți frumusețea munților Rarău!

Foto: Dusmanu Ionut

Vatra Dornei și liniștea munților

Care este cea mai frumoasă stațiune montană din România? Greu de oferit un răspuns în acest sens. Românii ar putea spune că „x” sau „y”, însă noi avem un loc aparte în minte: Vatra Dornei. De fiecare dată când ajungem în inima Vatra Dornei, reușim să ne deconectam complet de la ritmul alert al vieții moderne. Uităm de stresul cotidian. Uităm de greutățile zilnice. De ce ați putea alege o vacanță la Vatra Dornei? Răspunsul este simplu: aveți la dispoziție o pârtie de schi minunată, unde puteți practica sporturi de iarnă. Vara, Vatra Dornei, poate fi locul ideal pentru o escapadă termică, unde puteți respira aer curat.

Mănăstirea Văratec și mănăstirea Agapia

Dacă ajungeți în zona Moldovei, vizitați mănăstirile Agapia și Văratec. Acestea sunt mai frumoase decât bănuiți și pot oferi vizitatorilor acces la surse spirituale unice. Fiecare mănăstire are specificul ei. Mănăstirea Văratec este cea mai mare mănăstire de maici din România. Numărul total al maicilor care locuiesc aici este de 400.

Frumusețea locației este dată de grijă acordată de îngrijitori fiecărui centimetru al complexului. Curat. Primitor. Călduros. Aceste cuvinte descriu cel mai bine mănăstirea. În incinta mănăstirii o să găsiți și statuia domniței Safta Brâncoveanu, care a contribuit enorm la dezvoltarea lăcășului de cult.

Photo credit: Dusmanu Ionut

În ceea ce privește mănăstirea Agapia, aceasta este situată în valea pârâului Agapia. Este aproape de orașul Târgu Neamț, la doar 9 kilometri distanță. În jurul mănăstirii se află o pădure, ceea ce îi conferă un statut aparte de oază spirituală. Mănăstirea găzduiește aproape 400 de măicuțe. Ea a fost construită între anii 1641 și 1643. Povestea mănăstirii merită descoperită la fața locului.

Photo credit: Dusmanu Ionut

Castelul Sturdza de la Miclauseni

Știți care este cel mai frumos castel din Moldova? Noi zicem că secretul turistic al regiunii îl gășiți la Miclauseni: Castelul Sturdza. Cunoscut și sub numele de Palatul Sturdza, casteul a fost realizat în stil neogotic, între anii 1880 – 1904. Gheorghe Sturdza și soția sa Maria, au decis să construiască la Miclauseni un castel care să reflecte măreția familiei.

Au reușit. Timpul a trecut și provocările au crescut de la un an la altul. În cadrul complexului de la Miclauseni o să găsiți și Biserica „Sf Voievozi” și „Bună Vestire”. Iubim acest castel. Descoperiți unul din cele mai frumoase castele din România!

autoturisme bune calatorii romania 2020

Alegeți o mașină de bun venit!

În acest an, AutoBoca vă oferă posibilitatea de a închiria autoturisme de calitate pentru a explora România într-un mod plăcut și sigur. Doriți o mașină spațioasă și confortabilă? Răsfoiți oferta noastră și alegeți mijlocul de transport ideal. Firma noastră activează în industria rent a car de peste 13 ani. Puteți alege cu încredere o mașină de la noi!

Inchirieri auto oras