O escapadă de weekend prin Munţii Carpaţi: o oază de relaxare în inima României

Un weekend fără stres: descoperă frumuseţile ascunse în Carpaţii Orientali într-un mod plăcut şi fără restricţii auto!

Gândul unei noi călători prin Estul României prinde contur în minţilor multor oameni. Deşi România nu se afla în topul celor mai căutate destinaţii turistice (cel mai probabil din cauza infrastructurii oarecum precare), frumuseţile ei naturale şi turistice atrag din ce în ce mai mulţi turişti (de pe toate meleagurile) în fiecare an. Conform statisticilor online de anul trecut, în perioada mai-august, peste 4 milioane de vizitatori (romani şi străini) şi-au făcut vacanţa pe plaiurile româneşti.

Numărul lor s-a dublat de la an la an, ceea ce înseamnă că România devine din ce în ce mai apreciată din punct de vedere turistic. Şi pe bună dreptate: cadrele naturale sunt de neîntrecut şi vizitatorii pot fi încântaţi de variate tradiţii şi obiceiuri fermecătoare cât şi de legende fascinante asociate mai cu fiecare loc. Sunt atât de multe locuri de vizitat încât credem că nu o să vă plictisiţi deloc.

Unde este pasul Rucar Bran

Photo credit: Dusmanu Ionut

Multe dintre aceste minunăţii sunt amplasate în Carpaţii Orientali și de vei alege să își petreci weekendul aici vei descoperi lucruri noi și vei pleca doar cu amintiri frumoase. Nu contează de câte ori ai fost prin aceste zone, de fiecare dată vei da peste ceva nou, ceva ce ai omis la o vizită anterioară. Într-un fel ar fi şi de aşteptat. Sunt sute de ani ascunse în inima munţilor româneşti, fiecare generaţie lăsând în urma atât monumente interesante cât şi variate tradiţii.

Fiecare poveste ascunsă aşteaptă să fie descoperită de turişti curioşi şi bine intenţionaţi. Credem cu oricine se poate bucura de darul turistic al ţării noastre dacă se informează puţin. În rândurile următoare o să găsiţi câteva punct de interes turistice pe care le puteţi descoperi şi voi!

Peisaj vegetatie muntii Rarau

Photo credit: Dusmanu Ionut

Una dintre atracţiile principale turistice ar fi Cascada Putna, localizată în Munţii Vrancei, misterioşi şi mereu fascinanţi. A fost declarată Monument al Naturii în 1973 şi are aproximativ 80 de metri lungime. Apa se strânge într-un lac de 12 metri adâncime iar priveliştea în sine este ca o mică părticică ruptă din rai. Credem că o să vă încânte acest mic spectacol al naturii.

Vulcanii Noroioşi sunt de asemenea o locaţie trecută pe lista itinerariilor de vacanţă. Sunt una dintre cele mai deosebite rezervaţii geologice şi botanice din România. Aici vei putea privi la prima mână căile misterioase ale naturii. Fenomenul este datorat gazelor naturale de la 3000 de m adâncime care scot la suprafaţă prin pânza freatică, apa amestecată cu argila. Sunt foarte puţini vulcani noroioşi în Europa iar pe întregul glob sunt aproximativ 1100. Deci, este de-a dreptul special că avem pe teritoriul românesc asemenea formaţiuni geologice naturale. De ce să nu ne bucuram de o mică sursa de unicitate chiar la noi în ţară?

Photo credit: Ștefania Lău

În Carpaţii Orientali vei putea găsi şi câteva lacuri speciale: Lacul Sf. Ana (singurul lac vulcanic din România) şi Lacul Roşu. Aici te vei putea bucura de cadre naturale cu adevărat impresionante şi îţi vei putea stimula imaginaţia cu legendele din aceste regiuni. Mitul se strecoară în apă liniştită a lacului. Mesajul acestora este bazat pe valorile şi normele culturale româneşti ceea ce te va duce cu gândul la viaţa oamenilor de acum câteva sute de ani.

De asemenea, vei putea face numeroase drumeţii pe munte, să explorezi frumuseţile ascunse din pădurile montane. Şi după o asemenea excursie, vei putea să te delectezi cu o masă copioasă la unul dintre restaurantele din zonă. O să vă puteţi bucura de o asemenea amintire sublime peste ani!

Photo credit: Ștefania Lău

Dacă în weekend îţi vei dori să dai o raită pe la mănăstiri, nu trebuie să îţi faci probleme. În zona Moldovei şi a Bucovinei vei avea îndeajuns de multe destinaţii care să îţi trezească interesul. Poţi să te duci în staţiunea montană din Gura Humorului pentru câteva zile de relaxare.

În apropiere este situată Mănăstirea Voroneţ, denumită şi Capela Sixtină a Orientului. Se deosebeşte de celelalte construcţii religioase datorită frescelor atent pictate cât şi a culorilor vii folosite. Albastrul folosit pe fundal nu poate fi replicat nici în ziua de astăzi, drept urmare şi-a căpătat titlul „albastru de Voroneţ”. Tot în această zonă, vei putea vizita şi Mănăstirea Suceviţa, Mănăstirea Humor şi nu numai. Cu siguranţă weekendul va fi extrem de plăcut dacă alegi să vii în această regiune a României.

Photo credit: Dusmanu Ionut

Bineînţeles, opţiunile sunt mult mai multe. În funcţie de localizarea ta, poţi alege să ai o escapadă de weekend prin Sinaia şi să vizitezi frumosul Castel Peleş. Este o construcţie impresionantă ce are spre expoziţie sute de colecţii de arme, obiecte de lux, artefacte cât şi cea mai frumoasă colecţie de artă din toată România. De altfel, micuţul oraş Sinaia ascunde numeroase secrete ce merită să fie descoperite alături de prieteni buni.

Poze castel Peles Romania

Photo credit: Dusmanu Ionut

Brașovul este din nou un mare punct de atracţie şi nu vei fi dezamăgit dacă o să stai câteva zile în acest orăşel încântător de munte. Piaţa Sfatului, Biserica Neagră sau o plimbare cu telegondola sunt printre câteva din activităţile ce le poţi întreprinde aici. Desigur, pe lista poţi adăuga şi Sibiul, unul dintre cele mai frumoase oraşe europene. Vei fi plăcut impresionat de arhitectură şi frumuseţile ascunse în aceste locaţii.

Evul Mediu romanesc casa

Photo author: Dusmanu Ionut

Cu alte cuvinte, îţi poţi transforma weekendul într-o mică escapadă să explorezi minunăţiile Munţilor Carpaţi şi să scapi de griji şi de stresul acumulat în timpul săptămânii. Planificarea acestei mini vacanţe, nu trebuie să îţi ia prea mult timp. Cu un pic de ajutor, vei fi gata de drum şi pregătit să te relaxezi.

Însă, pentru a-ţi îndeplini acest scop, ai nevoie de un partener de drum de încredere. O maşină care te va duce confortabil şi în siguranţă la destinaţia vizată de tine. Haide să afli unde poţi închiria o maşină bună, perfectă pentru excursii de weekend.

AutoBoca te aşteaptă cu o maşină de bun venit pentru un weekend plin de relaxare şi voie bună

Pe cât de frumoşi sunt Carpaţii româneşti, pe atât de dificil pot fi de explorat. Din păcate, infrastructura nu este punctul forte al ţării noastre, aşa că trebuie să fii foarte atent cu ce mijloc de transport vei porni la drum. Ai nevoie de un autoturism rezistent la dificultăţile rutiere şi care să îţi ofere un anumit nivel de confort şi siguranţă.

În acest sens, AutoBoca ţi-a pregătit oferte avantajoase la închirieri maşini de bun venit pentru a înfrunta cu brio impedimentele specifice drumurilor montane. Având în vedere că este vorba de o excursie de weekend (de 2-3 zile), atunci îţi recomandăm să închiriezi o maşină mini precum VW Polo (cu transmisie manuală sau automată) sau o maşină compactă precum un VW Golf 7.

Photo credit: Cosmin Ilieș

Ambele autoturisme sunt îndeajuns de rezistente să te aducă la destinaţie în siguranţă. În plus, datorită constituţiei lor, condusul va fi o adevărată plăcere. Sunt modele noi, cu km puţini, deci nu va trebui să îţi faci griji privind performanţa lor la drum. Chiar dacă un Polo este mai micuţ, are îndeajuns de mult spaţiu pentru depozitarea bagajelor. Ar fi o maşină ideală de închiriat pentru o escapadă în cuplu.

Bineînţeles, opţiunile sunt mult mai multe. Flota AutoBoca este bogată şi variată, astfel încât tu vei avea de unde alege. În cazul în care eşti nehotărât, poţi apela cu încredere la unul dintre agenţii noştri şi vei primi toate informaţiile necesare pentru a  te putea porni la drum alături de maşina potrivită.

Nici procesul de închiriere nu este dificil. În doar câţiva paşi simpli, vei avea rezervat autoturismul dorit şi ţi se va fi înmânat gata spălat şi cu plinul făcut! De ce să nu profiţi de această şansă să explorezi România la volanul unei maşini de bun venit? Tot ce trebuie să faci este să ne contactezi!

Autoturisme bune de inchiriat