Siguranţa auto în călătorii îndelungate prin ţară

Călătorii lungi presărate cu experienţe pozitive prin România!

Din când în când vrem să detaşăm de monotonia zilelor de lucru şi să ne bucurăm de o călătorie prin ţară. De cele mai multe ori reuşim să ne bucurăm de drumuri minunate, mai ales dacă plecăm pregătiţi. Ştim că fiecare drum vine cu provocările lui, motiv pentru care nu strică să ne pregătim din tim pentru ele. Plănuieşti să pleci la drum lung prin România? Atunci cu siguranţă trebuie să te porneşti pregătit corespunzător.

Chiar dacă eşti un şofer experimentat, orice călătorie reprezintă o provocare, mai ales dacă urmează să parcurgi câteva zone dificile (în special cele montane). Din acest motiv, nu ar fi o idee rea să iei câteva măsuri de precauţie pentru a te bucura de o experienţă auto plăcută.

Soluţia constă în răspunsurile la următoarele întrebări: Care sunt provocările unei călătorii în România de lungă durată? Care sunt aşteptările de la un drum lung de ex: Cluj Napoca – Bucureşti; Bucureşti – Suceava sau Iaşi – Târgu Mureş? Cum ne putem asigura că fiecare drum este lipsit de probleme? Cum trebuie să îţi pregăteşti maşina? Acestea sunt doar câteva din întrebările pe care le ridică oamenii atunci când urmează să pornească la drum lung.

Mulţi oameni încearcă să fie siguri că fiecare călătorie este acompaniata de clipe frumoase. Indiferent că pleci în scop de afaceri sau doar pentru relaxare, ar fi de preferat să profiţi de această oportunitate de a vizita mai multe locuri din ţară. Fiecare oraş are farmecul lui iar unele dintre ele sunt cu adevărat uimitoare (de exemplu Cluj-Napoca, Sighişoara, Iaşi).

Photo credit: Dusmanu Ionut

Ar fi păcat să nu exploraţi aceste oraşe cu plăcere şi evident fără stres. Dacă sunteţi suficient de bine pregătiţi o să faceţi acest lucru fără să întâmpinaţi restricţii sau dificultăţi. Şi noi suntem nevoiţi de multe ori să transferăm maşini dintr-un oraş în altul. Fiecare drum este parcurs cu mare atenţie. Traficul uneori poate fi o provocare în sine. Ce să mai spunem de vreme, uneori mai mult decât capricioasă.

În primul rând oamenii doresc să se bucure de siguranţă în timpul călătoriei  iar aici intervine maşina folosită. Ea trebuie să fie în ton cu nevoile şoferului şi ale pasagerilor: confort, siguranţă, stabilitate tehnică şi utilitate. Nu doar atât, însă este necesar să găseşti un model potrivit pentru drumul ce urmează să îl întreprinzi.

În zonele montane (unde infrastructura este precară mai ales pe timp de iarnă), ar fi de preferat să te orientezi către o maşină puternică, durabilă, precum un SUV sau un model compact (Suzuki Vitara, VW Jetta). Sunt multe variante demne de avut în vedere atunci când urmează să închiriaţi o maşină. Această libertate prinde bine deoarece vă puteţi adapta drumului.

În al doilea rând, nu se poate ignora faptul că felul în care conducem are repercusiuni atât asupra noastră cât şi a celorlalţi pasageri. Este necesar să se pună accent pe atenţie, grijă şi răbdare. Viteza este de multe ori inamicul nostru, în fond nu te încântă cu nimic dacă ajungi la destinaţie cu 10 minute mai devreme. Esenţial este să ajungi relaxat, în siguranţă şi fără stres. La sfârşitul drumului să te odihneşti cu drag şi fără gânduri negative.

Ce poţi face pentru a te asigura că un drum lung în România devine o adevărată aventură turistică? Sunt câteva lucruri care te pot ajuta să pleci în călătoria ta mult mai încrezător şi cu mai mult entuziasm. Despre ce este vorba mai exact? În rândurile următoare îţi vom oferi câteva sugestii demne de luat în considerare. Speram ca acestea o să fie de ajutor!

Sfaturi pentru a conduce la drum lung în siguranţă şi confort

Înainte de pleca în călătoria ta, va fi necesar să pui la punct câteva elemente practice. Mai întâi va trebui să iei în calcul distanţa cu urmează a fi parcursă inclusiv ruta pe care o vei alege. Apoi, să colectezi informaţii privind starea drumurilor, condiţiile meteorologice cât şi să identifici posibile opriri (preferabil în oraşe mari).

De asemenea, dacă ştii că vei sta la volanul autoturismului pentru câteva ore bune, este musai să îi faci o verificare atentă. Nivelul uleiului în motor, presiunea în roţi (existenţa unei roţi de rezervă) cât şi cantitatea de combustibil sunt doar câteva dintre elementele la care este musai să acorzi o importanţă aparte. Ar fi de preferat să te bucuri şi de un somn liniştit pentru a pleca odihnit şi să poţi fi mult mai perspicace la trafic.

Photo credit: Bogdan Tofan

Însă, pe lângă aceste lucruri mai sunt câteva recomandări de care ar trebui să ţii cont pentru a avea parte de o călătorie plăcută şi lipsită de stres. Iată câteva dintre ele:

Folosirea unui sistem GPS. Chiar dacă nu e prima oră când parcurgi acea rută, este foarte la îndemâna să ai la dispoziţie un GPS ce te poate ajuta să te orientezi (mai ales dacă apare ceva neprevăzut). În fond, aşa poţi identifica şi câteva opriri pentru a te relaxa şi poate reîncarca cu energie. Dacă drumul este foarte lung, să nu uiţi să te odihneşti, o mică pauză nu strica, aşa ai şansa de a bea o cafea, de a mânca ceva şi poţi conduce mult mai uşor.

Photo credit: Bogdan Tofan

Atenţie la diverşi factori externi. Unele drumuri pot fi în reparaţii, unele porţiuni pot fi mult mai alunecoase (mai ales la temperaturi scăzute) iar altele ar trebui evitate complet. De asemenea, este util să te poţi adapta la traficul existent şi să încerci pe cât de mult posibil să nu încurci.

Folosirea de trepte de viteză superioară. Chiar dacă în general este indicat să circuli cu o viteză redusă, este de preferat (mai ales pe autostrăzi) să menţii un pas puţin mai alert atât pentru a fluidiza traficul cât şi a reduce consumul de carburant.

Photo credit: Bogdan Tofan

Muzică te ţine atent. La drumurile lungi se recomandă şoferilor să asculte muzică fiindcă îi relaxează şi îi ajută să se concentreze mai bine în trafic. Nu doar atât, însă este şi un mod plăcut de a îţi petrece timpul şi dacă eşti însoţit de alte persoane puteţi intiţa tot felul de conversaţii interesante.

Alege un model de maşină potrivit. Fără îndoială, o mare parte din experienţa condusului este influenţată de autoturismul folosit. Dacă nu dispui de unul potrivit pentru călătoria ta şi bine pregătit, atunci cu siguranţă nu vei ajunge la destinaţie cu un zâmbet pe buze.

Photo credit: Bogdan Tofan

Şi fiindcă ştim cât de importantă este maşina pentru orice călătorie, noi, cei de la AutoBoca suntem mereu pregătiţi să ne întâmpinăm clienţii cu multe modele noi întreţinute în condiţii excelente. Noi oferim oamenilor posibilitatea de a închiria maşini compacte şi utile, perfecte pentru drumuri lungi lipsite de probleme. La ce anume te poţi aştepta de la AutoBoca?

În primul rând la profesionalism, autoturisme interesante şi preţuri atrăgătoare. Pentru călătorii prin ţară, îţi recomandăm să închiriezi noul VW Jetta, Citroen C-Elysee sau un SUV precum Suzuki Vitara. Sunt maşini rezistente, puternice şi te poţi baza pe ele fără probleme. Nu doar atât, dar dacă vei alege AutoBoca, vei primi maşina curată, cu revizia la zi şi cu plinul făcut. Scopul nostru este de a oferi clienţilor noştri toate condiţiile necesare pentru experienţe auto memorabile.

Ce trebuie să faci pentru a te bucura şi tu de un autoturism bun? Doar să ne contactezi! Unul dintre agenţii noştri îţi va oferi toate informaţiile şi asistenta necesară pentru că tu să poţi pleca la drum fără nici un stres. Descoperă ofertele noastre de rent chiar acum şi profită de preturile mici!

Autoturisme bune de inchiriat