Cum transformăm weekendul într-o experiență românească pe cinste?

calatorii frumoase prin romania

Vineri începem distracția!

Bucuria weekendului începe cu decizii inteligente și entuziasm. Mii de români încearcă să transforme zilele de sâmbătă și duminică în surse de fericire și distracție. Nu este tocmai ușor, mai ales când venim după o săptămână lungă și obositoare. Cine nu vrea să se bucure de două zile liniștitoare? După 5 zile și 8/9 ore de lucru constant, cu proiecte și probleme de rezolvăt, vrei să te destinzi și să uiți de stresul acumulat de-a lungul săptămânii.

Din fericire, orașele și satele românești ascund multe secrete turistice, care pot fi descoperite cu plăcere și curiozitate. Sigur ați avut și voi posibilitatea de a strânge kilometrii lungi de bucurie pe străzile României. Unele locuri v-au plăcut iar altele rămân enigme. Turismul intern a fost relativ ignorat în ultimii ani. Anul 2020 a schimbat total această percepție, deschizând larg porțile turismului românesc.

Din ce în ce mai mulți români au început să plănuiască călătorii prin România, punând accent pe spiritul autohton, lipsit de inhibiții și presiuni indezirabile. După o lungă perioadă de stres și anxietate, dorim să uităm de probleme și să ne simțim bine. Uneori este o reală provocare să facem acest lucru, dar cu grijă și atenție, găsim modalități de explorare a lucrurilor frumoase.

Atunci când plănuim o văcanță scurtă de weekend, încercăm să avem în vedere câtevă aspecte:

  • 1. Avem doar două zile la dispoziție pentru văcanță
  • 2. Alegerea unei destinații interesante, în conformitate cu așteptările noastre
  • 3. Distanța pe care trebuie să o parcurgem pentru a ajunge la destinație
  • 4. Mijlocul de transport folosit
  • 5. Surse de distracție sau relaxare
Photo credit: Dusmanu Ionut

Fiecare călătorie de weekend poate fi acompaniată de anumite așteptări. Acestea ne pot ghida pașii către anumite tipuri de activități. Dacă dorim să ne odihnim, atunci vom caută destinații care să acomodeze acest deziderat. Nu este greu să facem acest lucru, mai ales când ne gândim la frumusețea țării și la ace are mai frumos de oferit această. Dacă v-ați propus să explorați Bucovina sau Moldova în această perioadă, să știți că vă așteaptă multe oportunități minunate de voie bună și fericire.

Turiștii români și străini abia așteaptă să se urce în mașini și să pornească în aventuri minunate. Cât de dificil poate fi să vă delectați cu o serie stabilă de emoții profunde? Au trecut vremurile când eram „prizonierii” restricțiilor. Astăzi avem libertatea de a călători nestingheriți oriunde dorim prin țară.

România poate fi surprinzător de frumoasă. Fiecare anotimp ne relevă țară într-o anumită manieră. Primăvara, vara, toamna și iarna, atât cât a mai rămas din această ordine ancestrală, ne oferă acces la experiențe minunate, menite să ne revitalizeze complet. Timpul petrecut în țară poate fi mereu surprinzător. Sunt luni care ne aduc emoții plăcute și zile în care ne dorim să plecăm în alte țări.

În ciuda faptului că România este mereu „casă”, parcă dorim să o vedem evoluând. Sperăm că viitorul să fie mai darnic cu cei care locuiesc în țară. Merităm o infrastructură care să ne ajute să călătorim și să ne bucurăm de experiențe sublime. Așa vom reuși să ne urcăm în mașini cu drag și să explorăm o țară care nu doar promite.

Photo credit: Dusmanu Ionut

A venit timpul să transformăm weekendul într-o sursă de voioșie și distracție!

După fiecare săptămână, marcată de oboseală, proiecte, stres și anxietate, simțim nevoia de a ieși din tipar. Putem face acest lucru destul de ușor, mai ales dacă avem la dispoziție timp liber și oameni dragi. Weekendul poate fi surpriză minunată pe care o așteptăm toată săptămâna. Deoarece noi locuim și lucrăm în Iași, acesta este punctul nostru de plecare. Dorim să folosim timpul liber pentru a ne revitaliza mental și trupește.

Durează puțin până ce ne obișnuim cu ideea că putem spune „Stop” și să ne relaxăm complet. În momentul mult-așteptat de planificare al itinerariului, ne uităm pe harta și alegem locuri care să le vizităm cu drag. Din Iași este destul de ușor să ajungi în zona turistică a Bucovinei. În această regiune românească se află o sumedenie de obiective turistice interesante, ce pot fi vizitate cu deosebită plăcere.

Photo credit: Dusmanu Ionut

În weekendul trecut, am dat o fugă până la castelul Sturdza de la Miclauseni, un loc care impresionează prin frumusețea sa. Povestea castelului de la Miclauseni este captivantă, înspăimântătoare și cutremurătoare. De fiecare dată când ajungem în acest loc, ne aducem aminte că viață este schimbătoare și te poate duce într-o călătorie cu urcușuri și coborâșuri mai rapid decât te poți adapta.

Tâlcul poveștii de la Miclăuseni este simplu dar complex: să ne bucurăm de prezent și de darurile sale. Dacă trăim în trecut sau sub spectrul temător al viitorului, uităm să ne bucurăm de ceea ce trăim zi de zi. Locul este destinat persoanelor care iubesc istoria, cultură și artă. Pășiți cu drag într-o mică pădure, cu copaci milenari și o voioșie aparte. Să vă păziți de țânțari deoarece aceștia sunt destul de obraznici.

Obișnuim să vizităm și Gura Humorului deoarece aici găsim Parcul Arinis dar și câteva mănăstiri interesante. Mănăstirea Voroneț, Mănăstirea Moldovița, Mănăstirea Humor și Sucevița sunt aproape și merită să fie vizitate. Dacă aveți la îndemână un autoturism, îl puteți folosi pentru a vizită aceste mănăstiri minunate.

Ar fi păcat să nu profitați de ocazie pentru a atinge comorile spirituale ale Bucovinei.  Știm că sunt mulți oameni care pornesc în pelerinaje prin Bucovina, încercând să stabilească legături puternice cu Dumnezeu. Câteodată avem nevoie de un repaus și de o conexiune stabilă cu spiritualitatea. Ea ne poate ajuta să descoperim liniștea mult-așteptată după o săptămână lungă.

Pentru călătorii plăcute prin țară, apelați la AutoBoca!

Aveți nevoie de autoturisme pentru călătorii plăcute prin România? Noi vă punem la dispoziție multe mașini de bun venit, care pot fi închiriate cu încredere. Oricând aveți nevoie de mașini, contactați-ne fără sfială. Agenții AutoBoca sunt la dispoziția tuturor celor care au nevoie de informații despre toate mașinile disponibile spre închiriere.

Firma noastră oferă de peste 12 ani servici de închirieri mașini pe teritoriul României. Am ajutat mulți oameni să se bucure de experiențe turistice plăcute prin țară. Puteți oricând citi testimonialele scrise de cei care au închiriat mașini de la noi. Mulțumim tuturor persoanelor care au folosit timpul lor liber pentru scrie testimoniale. Acestea vă pot oferi o intruziune în tot ceea ce înseamnă experiență AutoBoca!

Rezervați mașini online în doar 3 pași siguri! Simplu și în 100% transparență. Intrați pe homepage și completați formularul de rezervare. În doar câteva minute aveți mașina rezervată. De restul, ne ocupăm noi. Fiecare mașină este predată curată și igienizată clientului. Vrem să le oferim clienților posibilitatea de a începe imediat drumul după preluarea autoturismelor! Spor și călătorii plăcute prin țară! 

Inchirieri auto oras