Destinaţii de weekend pentru cupluri în Mureş

Care sunt cele mai frumoase obiective turistice din judeţul Mureş pentru vacanţe în cuplu? Te invităm să descoperi câteva variante frumoase! 

Plănuiţi o călătorie specială prin România? Vreţi să vă bucuraţi de o drumeţie plăcută, lipsită de stres? Dacă răspunsul vostru este da, atunci cu siguranţă o să citiţi cu drag rândurile următoare. Noul an înseamnă pentru mulţi dintre noi, oportunităţi de dezvoltare, expansiune cât şi pentru a descoperi lucruri fascinante.

Deşi începutul lui 2018 presupune să ne concentrăm foarte mult asupra obiectivelor profesionale, financiare, asta nu înseamnă că trebuie să ne ignorăm viaţa personală. Din contra! Pentru un echilibru menit să aducă stabilitate, este nevoie să te îngrijeşti şi de relaţiile cu oamenii importanţi pentru tine. În plus, este şi un factor motivant, parcă munceşti mai cu spor dacă ştii că la finalul zilei te aşteaptă acasă cineva special. Sună bine, nu-i aşa?

Photo credit: Vasile Prisacariu

Weekendurile pot fi folosite cu precădere doar pentru relaxare şi a petrece timp în compania celor apropiaţi. În acest sens, de ce să nu îţi surprinzi partenerul cu o mică escapadă de weekend, într-o locaţie retrasă de agitaţia marilor oraşe, însă fermecătoare? Judeţul Mureş are foarte multe lucruri de oferit turiştilor interesaţi de o mini vacanţă relaxantă. Sunt câteva oraşele aparte ce te vor surprinde prin mixtul de cultură, tradiţie şi istorie. Aici ai parte de experienţe turistice deosebite! Unele dintre ele sunt mai mult decât speciale.

Un weekend în cuplu, poate fi o şansă să pui pe stop tot ce înseamnă stres şi rutina zilnică şi să îţi canalizezi energia doar asupra lucrurile care îţi fac sufletul fericit. Cum timpul liber este de regulă limitat, cu siguranţă vei dori să profiţi de aceste zile şi să le faci cu adevărat speciale. În judeţul Mureş, sunt multe oraşele ce merită descoperite. Fiind situat în inima Transilvaniei, te poţi aştepta să fii înconjurat de munţi măreţi şi aer curat. Aici eşti înconjurat de monumente culturale şi istorice speciale, demne de explorat alături de cei dragi.

Photo credit: Vasile Prisacariu

Cuplurile, cel mai probabil, vor prefera o locaţie retrasă, liniştită, unde se pot bucura atât de un cadru natural încântător, cât să aibă şi ocazia să se reîncarce cu energie şi voie bună. Târgu Mureş poate fi o destinaţie excelentă pentru un weekend în cuplu. Deşi este o aşezare micuţă, fiecare străduţă din Târgu Mureş este îmbibata cu istorie, cultura şi zeci de poveşti şi legende deosebite.

Unul dintre obiectivele turistice cele mai însemnate ale localităţii este Scara Rakoczi. De ce aţi putea face un popas aici? Credem că o să descoperiţi câteva lucruri minunate despre această scară superbă. Pe noi ne-a impresionat!

Foto: Adrian Daniel

A fost construită în 1902 şi are 70 de trepte, demne de parcurs cu entuziasm. Însă nu numărul treptelor face această Scară deosebită ci picturile speciale care de la o anumită distanţă par a fi un covor tradiţional atent ţesut. Sunt folosite culori vii pictate în modele de broderii.

În Târgu Mureş, se poate vizita şi Palatul Culturii, o clădire cu adevărat superbă decorată cu fresce, basoreliefuri cât şi multe ornamente de valoare. O vizită în interior e ca şi cum ai păşi într-o aventură pentru a descoperi o altă lume. Poate fi o activitate ideală pentru un cuplu care vrea să evadeze de agitaţie şi un ritm mereu pe fugă. Să nu uitaţi de aparatul foto. O să-l folosiţi din plin pe străzile oraşului.

Photo credit: Ștefania Lău

Sighişoara trebuie musai inclusă pe lista de destinaţii de vacanţă în cuplu. Este un orăşel micuţ însă plin de mister şi multe construcţii medievale de pe vremea celor mai mari domnitori romani, inclusiv Vlad Ţepeş.  Aici poţi vizita Palatul Comitatului ce are şi rolul de primărie pentru oraşul Sighişoara. Este o construcţie solidă, cu ziduri groase şi impunătoare. De asemenea, poţi da o raită şi la Casa Vlad Dracul, unde s-a născut faimosul voievod. Fiecare moment petrecut în acest oraş poate fi mai mult decât deosebit. De ce să nu vă bucuraţi de o experienţă turistică aparte în Sighişoara?

Photo credit: Ștefania Lău

Fără îndoială un weekend prin judeţul Mureş poate fi un remediu excelent pentru a te ajuta să creezi cât mai multe amintiri frumoase alături de acea persona specială din viaţa ta. Nimic nu este o recompensă mai mare decât clipele petrecute cu oamenii pe care îi iubeşti. Însă, pentru a te bucura de 2-3 zile relaxante, va trebui totuşi să te preocupi şi de planificarea excursiei. Nu trebuie să fie nimic complicat: doar o maşină bună, chef de distracţie şi compania potrivită. Să nu uiţi să te bucuri şi de bucătăria specială din Ardeal. Este mai mult decât generoasă!

Photo credit: Cosmin Ilieș

Mijlocul de transport joacă un rol important, fiindcă o mare parte din timp o vei petrece pe drum. Până la urmă, asta e şi o mare parte din distracţie, nu? De aceea, ar fi de preferat să ai la îndemână o maşină de calitate şi care să nu te dezamăgească (mai ales dacă ai de parcurs câteva sute de km). În acest sens, te poţi baza pe AutoBoca. Suntem o firmă profesională de rent şi suntem mereu pregătiţi să ne întâmpinăm clienţii doar cu modele bune şi noi. Haide să afli ce ţi-am pregătit pentru lunile de iarnă 2018!

Maşini de bun venit potrivite pentru un weekend în cuplu

Orice călătorie de succes presupune un anumit nivel de confort şi siguranţă. Trebuie să ai aceste nevoi de bază îndeplinite pentru a te putea relaxa cu adevărat. De aceea, AutoBoca îţi stă la dispoziţie cu multe maşini de calitate, recent introduse în flota şi pe care te poţi bizui indiferent de condiţiile rutiere.

Ce fel de autoturisme să închiriezi pentru un weekend în Mureş? Dacă intenţionezi să pleci doar tu şi partenerul tău, atunci o idee excelentă ar putea fi să alegi un VW Polo Automat sau un VW Jetta. Totul depinde de preferinţele tale cât şi de itinerariul stabilit.

Photo credit: Bogdan Tofan

În cazul în care ţi-ai propus să vizitezi câteva oraşele principale din Mureş, VW Polo Automat poate fi soluţia de care ai nevoie. De ce? Fiindcă este un autoturism excelent, uşor de condus, are un consum redus şi vei beneficia şi de dotări moderne pentru un confort ridicat pe parcursul călătoriei.

Chiar dacă VW Polo Automat face parte din clasa mini, nu trebuie să te gândeşti că vei fi limitat în privinţa spaţierii. Noul model de Polo Automat vine cu o compartimentare generoasă şi un portbagaj spaţios. Un cuplu se va simţi minunat cu această maşină.

Însă totuşi, dacă intenţionezi să vizitezi şi împrejurimile oraşelor din judeţul Mureş, atunci te poţi aştepta ca drumurile să aducă mai multe provocări. Aşadar, VW Jetta ar putea fi o alegere mai potrivită. Deşi, de regulă acest autoturism este potrivit pentru excursii în familie, poate fi partenerul de drum ideal şi pentru cupluri. Nu prea vei avea ce să reproşezi din punct de vedere al performanţei şi uşurinţei condusului. VW Jetta este un model de calitate şi care nu te va dezamăgi.

Photo credit: Bogdan Tofan

Şi partea bună este că poţi închiria aceste maşini de bun venit de la AutoBoca la un preţ avantajos. Avem sedii şi în Targu-Mures, aşa că poţi închiria autoturismul direct de acolo. Însă, dacă ai alte preferinţe, cu siguranţă vom găsi o metodă să îţi facilităm cererile. Agenţii noştri îţi stau la dispoziţie 24/7 pentru a te ajuta cu sfaturi şi informaţii utile. Descoperă chiar acum ofertele noastre pentru închirieri maşini în luna ianuarie!

Inchirieri masini